ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΟΜΑΔΕΣ

Ατομικες, οικογενειακες ΚΑΙ ομαδικες συνεδριες

Ο Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής Κίμων Καλαμάρας, με έδρα το Παλαιό Φάληρο, παρέχει τις υπηρεσίες του μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλογών, που καλύπτει τις απαιτήσεις της εποχής.

Η συστημική ψυχοθεραπεία ενδείκνυται τόσο για ατομική θεραπεία, όσο και για θεραπεία ζεύγους, ή και για οικογενειακή.

Επιπλέον η μέθοδος χρησιμοποιείται και σε συνεδρίες για ομάδες ατόμων που δεν τις συνδέει κάποιος οικογενειακός, συναισθηματικός δεσμός.

Άτομα Οικογένειες Ομάδες Ψυχολόγος Κίμων Καλαμάρας
Ατομικη θεραπεια και οικογενειακη / θεραπεια ζευγους
  • Η διάρκεια της ατομικής και της οικογενειακής θεραπείας είναι 45′-60′. Η συχνότητα που συνίσταται είναι 2 φορές τον μήνα. Συνήθως τα θετικά αποτελέσματα, είναι εμφανή από τις 6-12 πρώτες συνεδρίες. Αναλόγως το αίτημα και την σοβαρότητά του, ή ακόμη και από τον αριθμό αιτημάτων, που επιθυμεί να θέσει προς συζήτηση ο θεραπευόμενος.
  • Στην θεραπεία δεν υπάρχει βιασύνη. Υπάρχει κυρίως η επιθυμία και ο προσωπικός χρόνος που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος για να προβεί στις αλλαγές που ο ίδιος επιθυμεί να πραγαμτοποιήσει. Έτσι, όσες και όσοι επιθυμούν πιο μακροπρόθεσμη θεραπεία, με πιο σταδιακά και πιο αργά αποτελέσματα, υπάρχει και για αυτούς η δυνατότητα να ορίσουν περισσότερες συναντήσεις, πάντα στον ρυθμό που τους εξυπηρετεί.
Συνεδριες δια ζωσης και εξ’ αποστασεως.
  • Συνεδρίες στο γραφείο του θεραπευτή έπειτα από τηλεφωνική συννενόηση.
  • Δυνατότητα εξ αποστάσεως συνεδριών, (μέσω skype, viber, what’s app, zoom, Webex), Ενδείκνυται για άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε μέσα μεταφοράς.
  • Συνεδρίες στο σπίτι ή /και τον εργασιακό χώρο του θεραπευόμενου. Καθώς έχει παρατηρηθεί από την επιστημονική κοινότητα, πως τα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά, σαφώς γρηγορότερα. Στην Αμερική για παράδειγμα οι κατ’ οίκον συνεδρίες έχουν εδραιωθεί ως εξαιρετικά αποτελεσματικές από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 και σήμερα είναι διαδεδομένες και στην Ευρώπη και συγκεκριμμένα σε χώρες όπως Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες.
Ομαδικη θεραπεια
  • Η διάρκεια της ομαδικής θεραπείας είναι 90′ και η συχνότητα μπορεί να κυμαίνεται από μία συνεδρία ανά δύο βδομάδες ή και μία συνεδρία ανά μήνα. Ο αριθμός των ατόμων ανά ομάδα κυμαίνεται από 4 εώς 8 άτομα.
  • Στις ομαδικές συνεδρίες εντάσσονται και τα σχολεία γονέων που διοργανώνονται. Περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα που συζητιούνται, στο 6971890376 και στη ιστοσελίδα μας, στην επιλογή Για Γονείς.
  • Και εδώ δίνεται η δυνατότητα επιλογής από απόσταση ή δια ζώσης.
Άτομα Οικογένειες Ομάδες Ψυχολόγος Κίμων Καλαμάρας
Ατομικές, οικογενειακές και ομαδικές συνεδρίες Ψυχολόγος Κίμων Καλαμάρας Παλαιό Φάληρο