ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΚIμων ΚαλαμAρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτος Ψυχολογίας (BSc) του Empire State College, του State University of New York και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου για την ελληνική επικράτεια (14-07-2017/4217). H μεταπτυχιακή του ειδίκευση είναι στην Εργασιακή Ψυχολογία (Coventry University, MSc) . Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος τετραετούς εκπαίδευσης στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία (ΕΣΥΘΕΠΑΣ, PGDip). Διατηρεί προσωπικό γραφείο από το 2013. Τα τελευταία τρία έτη, το πεδίο επαγελματικής του ενασχόλησης έχει διευρυνθεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην Συστημική Ψυχοθεραπεία καθώς και στην κλινική τους εποπτεία. Από το 2021, είναι εξωτερικός συνεργάτης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αιγινήτειου Νοσοκομείου σε πρόγραμμα που αφορά ευάλωτο πληθυσμό, εξαιτίας φυσικών κατατροφών.

Είναι μέλος της ΕΘΟΣ, πρώην αντιπρόσωπος της ΕΣΥΘΕΠΑΣ στην ΕΘΟΣ και διαπιστευμένος Οικογενειακός Θεραπευτής από την Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA). Εργάζεται στην ΕΣΥΘΕΠΑΣ ως εκπαιδευτής συστημικής ψυχοθεραπείας από το 2018. Είναι μέλος στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αεροπορικής Ψυχολογίας. Έχει επιμορφωθεί στην εποπτεία συστημικής ψυχοθεραπείας και συμμετέχει τακτικά σε εποπτικές ομάδες.

Έχει ασχοληθεί εις βάθος με το άγχος, το στρες, και τις επιπτώσεις τους στην ψυχική υγεία. Πιο συγκεκριμένα με το μετατραυματικό στρες, την κατάθλιψη, την μανιοκατάθλιψη, τις εξαρτήσεις, την σχιζοφρένεια και τις ψυχοσωματικές νόσους.

Παλαιότερες συνεργασίες:

  • Για 18 μήνες εξωτερικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής σε δομή που λειτούργησε στην Ραφήνα, έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018. (Μάτι, Μαραθώνας).
  • Παράρτημα της Facebook στην Ελλάδα, σχεδιασμός επιχειρησιακού πλάνου με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη και ευεξία του προσωπικού, την εκπαίδευση ενδιάμεσων στελεχών καθώς και την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών τμημάτων της εταιρείας.
  • Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ψυχοθεραπεία σε άτομα, ζεύγη και οικογένειες που εργάζονται στον Δήμο.
  • Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Νέας Σμύρνης, συστημική ψυχοθεραπεία σε άτομα, ζεύγη και οικογένειες μέλη των Β΄ και Ε΄ ΚΑΠΗ.
  • Σε ΜΚΟ για την ανακούφιση του προσφυγικού πληθυσμού.
  • 11525-Μαζί για το Παιδί, παρακολούθηση περιστατικών από το τηλέφωνο και συνεδρίες δια ζώσης, με παιδιά, γονείς και οικογένειες.
  • Διεπιστημονικό Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης στην Καλλιθέα για παιδιά με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού.
  • Πρακτική άσκηση και εκπαίδευση για ένα έτος στην ψυχιατρική κλινική “Παναγία Γρηγορούσα” και για δύο, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Συνέδρια και Δημοσιεύσεις:

Συνεδρίο EAAP 2011. Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος : Bor, R. et al (2011) ” Fear of flying ; Let’s Get Real “.

Δημοσίευση δύο κειμένων στο πρώτο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού φαινομενολογικής ψυχοθεραπείας Εποχή, Ιούνιος 2015.(Πρώτη Δημοσίευση, Ιστολόγιο: Ιστορίες Μπονζάι)

Συνέδριο EFTA 2019, Παρουσίαση Poster: Grigorios-Dimitrios Makropoulos, Nikolaos Paritsis, Kimon Kalamaras.(2019) ” Effective Treating of Multiple Sclerosis through Human Systems Therapy “.

Συνέδριο EFTA 2019, Παρουσίαση Poster: Kimon Kalamaras (2019). ” Ten-Session Therapy for Gambling Disorder “.

Σχετικά με εμάς, βιογραφικό Κίμων Καλαμάρας, Ψυχολόγος,Οικογενειακός Θεραπευτής
Σχετικά με εμάς, βιογραφικό Κίμων Καλαμάρας, Ψυχολόγος,Οικογενειακός Θεραπευτής