ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Κίμων Καλαμάρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτος Ψυχολογίας (BSc) του Empire State College, τμήμα του State University of New York και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου για την ελληνική επικράτεια (14-07-2017/4217). H μεταπτυχιακή του ειδίκευση είναι στην Εργασιακή Ψυχολογία (Coventry University, MSc) . Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος τετραετούς εκπαίδευσης στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία (ΕΣΥΘΕΠΑΣ, PGDip). Διατηρεί προσωπικό γραφείο από το 2013. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής σε δομή που λειτουργεί στην Ραφήνα, έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018.

Είναι μέλος της ΕΘΟΣ και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA) τον οργανισμό διαπίστευσης συστημικής ψυχοθεραπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα ως μέλος της ΕΣΥΘΕΠΑΣ, εργάζεται ως εκπαιδευτής συστημικής θεραπείας από το 2018. Επιπλέον, είναι μέλος στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αεροπορικής Ψυχολογίας. Έχει δεχτεί κλινική εποπτεία για πάνω από 5 έτη, και από το 2018 εποπτεύει επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Παράλληλα συμμετέχει ο ίδιος τακτικά σε εποπτικές ομάδες.

Έχει ασχοληθεί εις βάθος τόσο σε ερευνητικό επίπεδο, κατά την διάρκεια της πτυχιακής του εργασίας, όσο και κατά την εξάσκηση της συστημικής θεραπείας, με το άγχος και τις επιπτώσεις του στην ψυχική υγεία. Επιπλέον με το μετατραυματικό στρες, την κατάθλιψη, την μανιοκατάθλιψη, τις εξαρτήσεις, την σχιζοφρένεια και τις ψυχοσωματικές νόσους.

Έχει εκπαιδευτεί για ένα έτος στην ψυχιατρική κλινική “Παναγία Γρηγορούσα” και για δύο, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Παλαιότερες συνεργασίες:

  • Παράρτημα της Facebook στην Ελλάδα, σχεδιασμός επιχειρησιακού πλάνου με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη και ευεξία του προσωπικού, την εκπαίδευση ενδιάμεσων στελεχών καθώς και την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών τμημάτων της εταιρείας.
  • Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ψυχοθεραπεία σε άτομα, ζεύγη και οικογένειες που εργάζονται στον Δήμο.
  • Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Νέας Σμύρνης, συστημική ψυχοθεραπεία σε άτομα, ζεύγη και οικογένειες μέλη των Β΄ και Ε΄ ΚΑΠΗ.
  • Κάποιες ΜΚΟ για την ανακούφιση του προσφυγικού πληθυσμού.
  • 11525-Μαζί για το Παιδί, παρακολούθηση περιστατικών από το τηλέφωνο και συνεδρίες δια ζώσης, με παιδιά, γονείς και οικογένειες.
  • Διεπιστημονικό Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης στην Καλλιθέα για παιδιά με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού.

Συνέδρια και Δημοσιεύσεις:

Παρακολούθηση Συνεδρίου Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αεροπορικής Ψυχολογίας (EAAP) Σεπτέμβριος 2011. Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος : Bor, R. et al (2011) ” Fear of flying ; Let’s Get Real “.

Δημοσίευση δύο κειμένων στο πρώτο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού φαινομενολογικής ψυχοθεραπείας Εποχή, Ιούνιος 2015. (Πρώτη Δημοσίευση, Ιστολόγιο: Ιστορίες Μπονζάι)

Συνέδριο EFTA 2019, Παρουσίαση Poster: Grigorios-Dimitrios Makropoulos, Nikolaos Paritsis, Kimon Kalamaras.(2019) ” Effective Treating of Multiple Sclerosis through Human Systems Therapy “.

Συνέδριο EFTA 2019, Παρουσίαση Poster: Kimon Kalamaras (2019). ” Ten-Session Therapy for Gambling Disorder “.

Σχετικά με εμάς, βιογραφικό Κίμων Καλαμάρας, Ψυχολόγος,Οικογενειακός Θεραπευτής
Σχετικά με εμάς, βιογραφικό Κίμων Καλαμάρας, Ψυχολόγος,Οικογενειακός Θεραπευτής